Εκπαιδευτικοί του 1ου Πειραματικού ΔΣ Ρόδου στο Future Lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, το Future Lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποδέχτηκε μια ομάδα εκπαιδευτικών από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την ενίσχυση της διδακτικής πράξης και την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Future Lab, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις δυνατότητες που προσφέρει το εργαστήριο. Η ξενάγηση περιλάμβανε παρουσίαση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων και λογισμικού και γνωριμία με τις ερευνητικές δραστηριότητες του Future Lab στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κανύχης Παναγιώτης, Διευθυντής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου και μέλος της ερευνητικής ομάδας Media Pedagogy, παρουσίασε στους/στις εκπαιδευτικούς μια σειρά από ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια ζωντανή συζήτηση, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων και τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση

Scroll to Top